Van 14 mei tot en met 21 juni 2015 wordt weer het tweejaarlijkse Fotofestival Naarden gehouden. Dit jaar is het thema "Water, water". Veel informatie is te vinden op de website van het fotofestival.

Met het thema "Water, water" wordt geprobeerd dit onderwerp uit te diepen, zowel de kwalitet er van als ook het vaak voorkomende tekort er aan maar ook is er vaak weer te veel van. Dit alles komt aan de orde in de diverse tentoonstellingen die binnen en buiten te bezichtigen zijn. Met name in de Grote Kerk is het hart van de tentoonstellingen te zien met gerenomeerde fotografen als:

  • Frans Lanting met foto's van de "Okavango"
  • Kadir van Loohuizen met foto's uit zijn boek "Via Panam" en een gemengde presentatie van foto's en filmfragmenten getiteld "Rising Sea Levels". Hieruit blijkt dat niet alleen streken als eilanden in de Stille Oceaan en Bangladesh met hogere zeeniveau's te maken hebben (!) of krijgen, maar ook Groenland, Engeland en de U.S.A. (bijvorbeeld Boston en Miami zijn zeer bedreigd door dit fenomeen). Met name dit laatste onderdeel kreeg vaal aandacht van de bezoekers.

 

  • Jimmy Nelson met foto's uit zijn boek "Before they pass away".
  • Tim Tadder met zijn serie "Water Wigs" waarin portretten met "waterpruiken" te zien zijn.

In de catalogus (€ 7,50) is alles nog eens na te lezen.

Kortom, een combinatie van tentoonstellingen die zeer het bezoeken waard zijn. En nog te zien tot en met 21 juni!