Visdief2015-04-15: Rondje Dammerkade - Googpad - Bergsche Pad

Maar weer eens een rondje in de buurt gedaan. Is gewoon vanuit huis en lopend te doen. Ik was benieuwd of de visdiefjes al weer verschenen waren. En ze vlogen inderdaad in behoorlijke aantallen rond. Er zaten er ook een aantal op de paaltjes in het water maar dat is voor zo'n betrekkelijk kleine vogel toch te ver om ze goed te kunnen fotograferen. Daarom maar geprobeerd ze vliegend vast te leggen. En dat ging in een behoorlijk aantal gevallen best wel goed.

Dotterbloem

Langs het Googpad bloeiden de dotterbloemen uitbundig.

En als klap op de vuurpijl kwam ik bij het Bergse Pad een snor tegen die zijn karakteristieke geluid liet horen. Hij zat half verborgen tussen riet en wilgentakken maar kwam af en toe toch te voorschijn. Waarbij ik hem kon nemen. De foto is behoorlijk uitvergroot omdat dit ook weer zo'n klein vogeltje is.

 

 

Snor

Afgezien van deze drie waarnemingen zijn er ook een aantal andere dieren gezien. Zo was daar een rode amerikaanse rivierkreeft, bastaardkikker en een onbekende nachtvlinder die een (bijna) perfecte camouflage had en nauwelijks zichtbaar was op de bast van een boom. Andere vogelsoorten die ik genoteerd heb (en deze lijst is niet volledig) waren: aalscholver, fuut, zwartkop, kuifeend, tjiftjaf, wilde eend en roodborst.